Heilpraktiker / Urter og Kosttilskud

Urter og Kosttilskud

Vitaminer/mineraler/urter

Vitaminer/mineraler
Vitaminer og mineraler er nødvendige for at opretholde kroppens livsvigtige funktioner og forebygge sygdom. Både vitaminer og mineraler skal tilføres kroppen gennem kosten.

Når kosten ikke er nok
Hvis vi ikke får den mad, som er optimal for kroppens mange funktioner, er det nødvendigt at give tilskud med vitaminer og mineraler. Vi er ikke alle ens, nogle mennesker har større behov for tilskud. Det kan også forekomme, at tarmens optagelighed er nedsat. Ved hjælp af en irisanalyse (link) kan vi afdække disse behov eller mangler hos den enkelte.

Tilskud med gode fedtsyrer anbefales også. Den ”normale” danske kost tilbyder oftest ikke gode olier i det omfang, som kræves for kroppens optimale ydeevne.

Anbefaling!
Det ”betaler sig” at købe vitamin- og mineraltilskud i en god kvalitet. En god kvalitet er kendetegnet ved, at optagelighed af tilskuddene er høj. Så om end en god kvalitet ofte kan være dyrere, så ”får du mere for pengene”.

Urter
Behandling af sygdomme med lægeurter er en af de ældste former for lægekunst. Mange års erfaring med behandling af urter ligger til grund for vores viden om deres virkning.

De fleste urter som anvendes indenfor naturmedicinen er mildt virkende. De støtter kroppens egne funktioner. Men der findes urter som er meget stærke og endog giftige. De benyttes indenfor homøopatien (link), altså i en meget fortyndet form.

En urt har ikke en speciel virkning på en specifik sygdom, som man kender det med syntetiske lægemidler. Urter stimulerer forskellige organer i kroppen og kan derigennem virke ind på mange forskellige sygdomme og ubalancer.

Der findes mange virksomme bestanddele i de forskellige urter. Men det er som oftest bedst at benytte hele urten og ikke ekstrahere enkelte bestanddele, da de derigennem ofte mister deres helbredende kraft.

Adaptogen virkning
Behandling med urter har den fordel, at deres virkning er ”adaptogen”, det betyder at de tilpasser sig kroppens tilstand og balancerer de respektive organer. F.eks. styrker hvidtjørn hjertets funktion, hvis dets funktion er nedsat. Men den har ingen særlig virkning på et normalt hjerte.

Urter anvendes og sælges som tørekstrakt til tabletter, kapsler og pulver. Desuden som tinktur, ekstrakt, afkog eller te-udtræk.

Urter og organer

  • Leveren: marietidsel, artiskok, mælkebøtte
  • Nyrerne: gyldenris, brændenælde
  • Mave/tarm: ensian, ingefær
  • Immunsystemet: echinacea
  • Hjerte/kredsløb: hvidtjørn, rosmarin, ingefær
  • Binyrerne/hormonsystemet: shisandra, russisk rod, rosenrod, astragalus
Helsepunkt v/ Inger Rasmussen | CVR: 3270 1906 | Adelgade 11A, 8400 Ebeltoft  | Tlf.: 2339 1038