Heilpraktiker

Hvad er en heilpraktiker?

 
En heilpraktiker er det tyske ord for ”én der praktiserer helbredelse”. I Tyskland er en heilpraktiker dit alternativ til en læge, altså en ”naturlæge”. Her er erhvervet som heilpraktiker statsanerkendt og har været det siden 1930’erne.

 

I Danmark arbejder en heilpraktiker som alternativ behandler. Din heilpraktiker har gennemgået et 3-årigt uddannelsesforløb, der afsluttes med eksamination af en tysk læge. Erhvervet er RAB godkendt.

 

Hvad er sygdom?

 
Som heilpraktiker opfatter jeg sygdom som kroppens forsøg på at blive rask. Det kan lyde paradoksalt. Men, kroppen har en iboende evne til at helbrede sig selv. Vores krop vil altid søge efter at (gen)skabe balance. Har kroppen mistet sin ligevægt vil den fortælle dig det (fx ved at du får smerter eller andet ubehag som kvalme, svimmelhed, diarré, forstoppelse o.lign.) og den vil så bestræbe sig på at genoprette balancen (homøostasen).

 

Hvad er helbredelse?

 
Helbredelse er en proces, hvor kroppen arbejder med at regulere sine systemer og organer tilbage til balance. Det er kroppens evne til at regulere sig selv, så du bliver sund og rask igen. En heilpraktikers opgave er at hjælpe kroppen til selv-helbredelse og selv-regulering. Vi understøtter kroppens egne evner til at genskabe balance. Vi giver kroppen et skub i den rigtige retning.

 

Hvad med symptomerne?

 
Smerte i kroppen, kvalme, diarré og det der er værre – hvad gør vi ved symptomerne? Vi finder naturlige midler til at dæmpe symptomerne. Og så går vi i gang med at fjerne årsagerne til symptomerne. Hvis vi nemlig undertrykker symptomerne med kemisk medicin o.lign. smertestillende eller febernedsættende kunstige stoffer, kan vi risikere at skubbe sygdommen længere ind i kroppen.

 

Så er det, at vi senere i livet – afhængigt af vores livsstil - måske kan få mere alvorlige symptomer: sukkerubalance, depression, nervesmerter, ledsmerter, gigt symptomer, allergi, bindevævssygdomme, nedsat kredsløb mm

 

For vi ved jo, at sygdom er kroppens forsøg på at regulere sig selv. Og det respekterer vi. Vi undertrykker ikke helbredsprocessen, vi understøtter den. Derved undgår vi yderligere og mere alvorlige symptomer og sygdomme. Og vi kalder det i øvrigt et ”helbreds” forløb (ikke et ”sygdoms” forløb).

 

Kan kroppen "gå galt i byen"?

 
Ja, det kan den jo. I forsøget på at genfinde balancen kan mange ting indvirke, så kroppen forhindres i et (gen)oprette homøostasen. Vores følelser kan spille ind, vrede, indestængt angst, sorg og bekymring, stress eller utålmodighed kan forhindre os i at få det bedre. Følelser og stress, der ikke får lov til at klinge ud eller falde til ro, kan lægge en dæmper på kroppens egen regulering. Vores kostvaner ligeså. Overdreven fysisk udfoldelse. Overdreven alkoholforbrug. Vedvarende forbrug af kemisk medicin og andre gifte. Og meget mere. Kroppen bliver forvirret og skaber nye symptomer. En dårlig cirkel kan blive skabt. Din krop behøver hjælp (til selvhjælp).

 

Hvordan kan jeg vide, hvad kroppen har brug for?

 
Stiller en heilpraktiker en ”diagnose”?

 

Nej det gør jeg ikke – ikke i traditionel forstand. Jeg søger ikke efter at navngive symptomerne. Jeg leder ikke efter sygdom – den er til stede i form af klientens symptomer, ubehag og smerter. Og det er ikke vigtigt for mig at finde et navn for at kunne hjælpe kroppen til selv-helbredelse.

 

Jeg leder efter de underliggende processer, der har skabt ubalance. Min opgave er at finde tilbage til den proces, hvor kroppen kan genfinde sin evne til at skabe balance.

 

Hvad er grobund for kroppens ubalance (sygdomssymptomer)?

 
Som heilpraktiker kigger jeg efter forskellige forhold, som jeg har erfaring med kan skabe ubalance. Det er også forhold, der kan gøre det svært/umuligt for kroppen at få gang i helbredsprocessen uden hjælp.
 
 • Oversyring i kroppens væv/organer – dvs. en brist på syre/base
  balancen.
 • Immunforsvaret – over-underreaktion.
 • Fordøjelsen, tarmens tilstand, utæt tarm, svampe/parasitter,
  skævhed i tarmens mikroflora (dysbiose).
 • Intolerancer, som kan være ”skjulte”, overfor fødevarer m.m.
 • Sukkerbalancen – dysglykæmi. Har kroppen svært ved at regulere
  sukkerbalancen.· Immunforsvaret – over-underreaktion·
 • Nervesystemet – sympatikus/parasympatikus ubalance.
 • Tungmetalforgiftning eller -belastning
 • Arvæv efter operation.
 • Brug af kemisk medicin
 • Sociale forhold.
 • Psykiske forhold
Fordøjelsen, tarmens tilstand, utæt tarm, svampe/parasitter, skævhed i tarmens mikroflora (dysbiose)
 

Hvordan finder jeg grobunden til ubalance og sygdom?

 
Det kan være vi finder frem til årsagerne med det samme. Men i mange tilfælde kan det være en længere proces at finde de bagvedliggende årsager og forbindelser, der forhindrer kroppen i at slippe af med smerterne og generne.

 

Som redskaber hertil, benytter jeg som heilpraktiker:

·         Samtalen

·         Irisanalyse

·         Visuel analyse

·         Trykpunkts analyse

 

Hvordan hjælper jeg kroppen til helbredelse?

 
Vi fjerner det der er for meget – og tilfører det der mangler. Men hvad betyder det?

 

Vi fjerner det der er for meget. Det betyder for en heilpraktiker: udrensning. Udrensning af kroppens organer, udrensning af syreoverskud i kroppens væv, udrensning af tungmetaller, udrensning af skjulte betændelser. Kort sagt udrensning der bliver tilpasset den enkeltes behov.

 

Men det betyder også at fjerne mulighederne for, at vi bliver udsat for de samme ”gifte”. Det kan betyde kostomlægning. Tandsanering. Livsstils-sanering. Med mere.

 

Vi tilfører det, der mangler. Det betyder for en heilpraktiker at finde de rigtige tilskud i form af:

·         Vitaminer/mineraler og andre nutrienter.

·         Urter i form af urte-te, kapsler eller tinktur.

·         Homøopatiske midler og cellesalte.

·         Bestemte fødevarer og probiotika.

 

Det kan desuden indbefatte Bachs blomsterremedier, massage-terapi og andre manuelle behandlingsformer som akupressur og organmassage.

 

Ønsker du at få en behandling med heilpraktik bedes du kontakte mig her for tidsbestilling.

Obs! Heilpraktik behandling kan ikke erstatte den behandling du får hos din læge.
Helsepunkt v/ Inger Rasmussen | CVR: 3270 1906 | Adelgade 11A, 8400 Ebeltoft  | Tlf.: 2339 1038