Heilpraktiker / Bachs Blomsterremedier
Bachs Blomsterremedier
”Sundhed er vor arv, vor ret. Det er den fuldstændige og fuldkomne forening mellem sjæl, sind og krop; og det er ikke et uopnåeligt mål men noget så enkelt og naturligt, at mange af os har overset det.” Dr. Edward Bach

Dr. Bach udviklede i 1930’erne 38 remedier fra blomster og vildtvoksende planter og træer.

Filosofien bag udviklingen af remedierne var, at de fleste sygdomme skyldes ubalancer i sindet. Sygdom ses som et slutresultat af dybe negative psykiske kræfter, tanker og følelser. Negative sindstilstande som vrede, skyldfølelse, ikke være god nok, angst, frygt, selvmedlidenhed, sorg har gjort det muligt for sygdom at opstå og udvikle sig. Man kan sige, at de medvirker til at vi mister modet på livet. For en virkelig helbredelse skal vi behandle årsagen, nemlig ubalancen i sindet, i psyken. Først når vi genopretter sindets balance, kan vi finde ro og balance i kroppen.

Bachs blomsterremedier er ikke udviklet til at behandle bestemte sygdomme. Hvert af de 38 remedier er udviklet med henblik på at indvirke på negative stemninger og følelser og at vende de negative sindstilstande til positive tanker og følelser. Vi kan ikke konstatere en ”lovmæssig” sammenhæng mellem den bestemte sygdom og de følelsesmæssige ubalancer der ligger bag. Derfor er det vigtigt at behandle individuelt og ud fra en personlig samtale.

Remedierne anvendes med fordel også forebyggende. De hjælper med at genoprette den indre balance og møde dagligdagens følelsesmæssige udfordringer positivt. Remedierne er velegnede både til børn og voksne i alle aldre.

Bach mente, at sygdom ville kunne undgås, jo mere vi kan tage imod det enkle princip: at leve som den Sjæl, vi er.

”Vores sjæl kender kun glæde og lykke.” Dr. Edward Bach

 

Hvordan anvendes blomsterremedierne?

Et remedium kan anvendes alene eller i en kombination med andre remedier. Blandingen af remedierne vil være tilpasset den enkeltes aktuelle følelsesmæssige tilstand.

4 dråber fra behandlingsflasken med den udvalgte blanding kommes i et glas vand, som drikkes i små slurke. 4 dråber indtages mindst 4 gange daglig.

Helsepunkt v/ Inger Rasmussen | CVR: 3270 1906 | Adelgade 11A, 8400 Ebeltoft  | Tlf.: 2339 1038